Energie vergelijk
DeEnergieGids.nl
Vergelijk ruim 150 aanbieding, bespaar gemiddeld 350 euro per jaar!

Vergelijk energieprijzen, ontdek hoeveel u kunt besparen

Helpdesk Vergelijk met DeEnergieGids.nl eenvoudig en snel meer dan 150 aanbiedingen van energieleveranciers.

Tips voor het vergelijken van elektriciteit en/of gas aanbiedingen

1 - Als u een dubbel tarief meter voor elektriciteit heeft kan het, als u overdag en op werkdagen aanzienlijk meer elektriciteits verbruik heeft dan 's nachts en in de weekends, voordeliger zijn om dit als enkel tarief te laten afrekenen. Dit komt omdat de prijs voor het enkel tarief ligt tussen dat van het tarief voor hoog en dat voor laag. Er is derhalve ergens een omslagpunt waarop enkel tarief voordeliger is. Maak om het voordeligste tarief voor uw situatie te bepalen twee vergelijken, een met dubbel en een met enkel tarief. Als blijkt dat u op dit moment niet gebruik maakt van het voordeligste tarief (u wordt bv. afgerekend op dubbel tarief terwijl enkel tarief voordeliger is), kunt u overwegen over te stappen op het voor u voordeliger tarief. Deze keus moet u laten weten aan uw netbeheerder.

2 - Soms kan het lonend zijn om voor gas en elektriciteit verschillende leveranciers te nemen. Maak om dat te bepalen eerst een vergelijk met gas en elektriciteit met de door u gewenste criteria. Maak vervolgens een vergelijk met alleen gas, en daarna met alleen elektriciteit. Op deze manier krijgt u voor zowel gas als elektriciteit de beste aanbieding. In veel gevallen worden bepaalde voordelen alleen geboden bij combinatie van elektriciteit en gas, die voordelen worden dan dus niet meegenomen in het vergelijk van slechts één product. Ook bieden een aantal leveranciers gas alleen aan in combinatie met elektriciteit. Het is dus zeker niet gezegd dat gas en elektriciteit bij verschillende leveranciers altijd voordeliger is. In het geval dit wel zo is moet u de afweging maken of de extra administratieve rompslomp u die besparing waard is.

3 - Let op voor contracten met een lange looptijd waarbij de tarieven niet vast zijn, aanvankelijk kunnen deze tarieven (veel) voordeliger zijn dan andere aanbiedingen. Door prijs wijzigingen kan dit echter veranderen maar u zit dan wel voor langere tijd hier aan vast. Een aantal leveranciers biedt contracten aan voor de combinatie van gas en elektriciteit waarbij alleen de prijs voor elektriciteit vast staat, de prijs van gas wordt eens per half jaar aangepast aan de dan geldende tarieven.