Leveranciers overzicht
DeEnergieGids.nl
Hoeveel gaat u besparen op energie?

Leveranciers

Om te kunnen leveren aan kleinverbruikers hebben energie leveranciers een leveringsvergunning nodig van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Om aan de voorwaarden van de vergunning te voldoen moet de leverancier kunnen aantonen voldoende kwaliteiten te hebben om op een betrouwbare manier energie te kunnen leveren. Dit houdt ondermeer in dat de financiële en organisatorische capaciteiten aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Niet elke leverancier is ook de partij die de uiteindelijke energielevering verzorgt, een aantal leveranciers zijn labels van een andere leverancier of collectieven die voor hun klanten inkopen bij een leverancier met een leveringsvergunning. Deze leveranciers worden hierna onderleveranciers genoemd.

In onderstaand overzicht zijn de belangrijkste energieleveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt opgenomen met een korte beschrijving. In het overzicht zijn opgenomen de leveranciers die een leveringsvergunning hebben en derhalve bevoegd zijn elektriciteit en / of gas te leveren. De overige leveranciers zijn (voor zover bekend) toegevoegd onder de leverancier waar vanuit zij de levering regelen. De genoemde omzet bedragen zijn concern omzetcijfers, in de meeste gevallen is de energielevering daar maar een klein onderdeel van.


Anode

Anode is opgericht in 2001 en richt zich voornamelijk op grotere afnemers. Het bedrijf is gevestigd in Barendrecht. In 2002 werd energie geleverd aan Caplare. In 2006 kreeg Anode een leveringsvergunning en nam het klantenbestand van energieleverancier E-Part over.


Atoomstroom

Atoomstroom.nl was de eerste en enige Nederlandse leverancier van 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit. Sinds 1 oktober 2008 had Atoomstroom.nl een leveringsvergunning. Na de kernramp in Fukushima neemt de animo voor kernenergie sterk af en in 2016 wordt besloten om de resterende klanten van Atoomstroom naar Budget Energie over te zeten. Budget Energie valt net als Atoomstroom onder de Nuts Groep.


Budget Energie

Budget Energie is een prijsvechter met 100% groene stroom en CO2 gecompenseerd gas en valt onder de Nuts Groep.


Caplare

Per 1 september 2006 overgenomen door Streamline Holding B.V. Streamline is eigenaar van Elektran en mede eigenaar van MAIN Energie. Omzet Streamline ca. 65 miljoen euro (2006), voor 2008 wordt een omzet van 110 miljoen euro verwacht. Per 1 januari 2010 is Caplare samengegaan met MAIN Energie en is het label Caplare geschrapt.


De Groene Belangenbehartiger (DGB Energie)

Opgericht om als collectief voor de agrarische sector tegen gunstige voorwaarden, en zonder winstoogmerk, energie te kunnen inkopen. In eerste instantie werd energie ingekocht bij EnergyXS en na het faillissement van EnergyXS in 2003 bij Rendo. In 2006 is DGB zelf leverancier geworden. DGB richt zich nu ook op andere sectoren en particulieren. In oktober 2016 werd DGB overgenomen door het beursgenoteerde Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC) voor 8,7 miljoen euro.


Delta Comfort

Delta is een Zeeuws bedrijf dat actief is in elektriciteitslevering, transport en productie, gas levering en transport, water en waterzuivering, afvalverwerking, kabel tv en radio en digitale telefonie. Ontstaan in 1991 uit een fusie tussen Watermaatschappij Zuid West Nederland en de Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij. Delta is samen met Essent eigenaar van de kerncentrale in Borssele.


Dong Energy

Dong Energy is een Deens energie concern met ruim 6000 medewerkers, ontstaan in 2006 door een fusie van de energie bedrijven; DONG, Energi E2, Nesa, Elsam, Copenhagen Energy en Frederiksberg Forsyning. Dong produceert zelf olie en gas. De aandelen zijn voor ca. 73% in handen van de Deense overheid. De jaaromzet is omgerekend ca. 6,6 miljard euro (2009).

Dong Energy is actief in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland en Nederland en heeft in totaal meer dan 1,5 miljoen klanten waarvan ca. 10% in Nederland. In Nederland werd in 2005 Intergas overgenomen waarmee Dong actief werd op de Nederlandse energiemarkt. In maart 2007 werd de naam Intergas vervangen door Dong Energy.


Labels en onderleveranciers;

 • Intergas (wordt niet meer als merkt gebruikt na 2007)

easyEnergy

Levert groene elektriciteit en gas tegen inkoopprijs zonder winstopslag. Het vastrecht is 5 euro per aansluiting per maand, daarvan worden alle kosten betaald. Het energiecontract is op elk moment opzegbaar en er wordt afgerekend op de prijs van energie op het moment dat het verbruikt wordt. Hiervoor is het nodig dat de afnemer een slimme meter heeft waarbij het verbruik voor elektriciteit per kwartier en voor gas per uur uit te lezen is. Met deze manier van afrekenen worden klanten beloond voor het verbruiken van energie op goedkope momenten.

De energieprijs is de flexibele prijs voor elektriciteit en gas op de energiebeurs. Normaal gesproken liggen deze tarieven onder de tarieven die andere energie leveranciers aanbieden. Het kan in perioden van schaarste echter voorkomen dat er pieken in de prijzen komen waardoor op die momenten een veel hogere prijs dan normaal wordt doorberekend. Het risico van prijsfluctuaties ligt volledig bij de klant.

easyEnergy is opgericht in 2017 en maakt onderdeel uit van de easyGroup.


Engie Energie (voorheen Electrabel en GDF Suez)

Belangrijkste energieleverancier in België. Door de overname van Rendo (met 200.000 klanten voor 66,5 miljoen euro) en Cogas (met 180.000 klanten voor 57 miljoen euro) in 2006 nu middelgrote speler op de Nederlandse energielevering markt. Eerder al werd de voorloper van Engie, Electrabel, door de overname van EPON een belangrijke  elektriciteitsproducent in Nederland met ca. 25% van de landelijke productie.  Met deze overname kreeg Electrabel zeven elektriciteitscentrales in Nederland die in totaal bijna 25% van de volledige Nederlandse elektriciteitsproductie verzorgen. In 2015 werd op een omzet van 69,9 miljard euro een verlies gemaakt van 4,6 mijard euro (2,4 miljard winst in 2014). EBITDA was 11,3 miljard euro. Het verlies ontstond met name door afschrijvingen van 8,7 miljard. In 2013 werd al 15 miljard afgeschreven op gas opslag en gas centrales wat toen resulteerde in een verlies van 9,7 miljard euro.

In 2015 werd de naam Electrabel vervangen door Engie.

Labels en onderleveranciers;

 • Rendo (wordt niet meer als merk gebruikt)
 • Cogas (wordt niet meer als merk gebruikt)

Eneco

Eneco is opgericht op 1 januari 1995 als fusiebedrijf van de energiebedrijven Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. In juli 2000 wordt gefuseerd met zes andere energiebedrijven. In november 2006 wordt het Schiedamse energiebedrijf ONS, met 46.000 elektriciteits- en 39.000 gas aansluitingen, overgenomen. Onderdeel van ONS is het groene energiebedrijf Echte Energie. Korte tijd daarvoor nam Eneco al een belang van 30% in Greenchoice. Op 24 maart 2011 werd Oxxio overgenomen van Centrica voor € 72 miljoen.

De aandelen van Eneco zijn in handen van ruim 70 Nederlandse gemeenten waarvan Rotterdam de grootste is. Eneco heeft ca. 7.000 werknemers en levert energie aan ca. 2,1 miljoen huishoudens en ca. 40.000 groot zakelijke afnemers. De winst over 2010 was €141 miljoen bij een omzet van €4,9 miljard.


Labels en onderleveranciers;

 • ONS Energie
 • Echte Energie (Onderdeel van ONS Energie)
 • Frivius Energie
 • Oxxio

 


E.ON

Het Duitse E.On is opgericht in 1941 en nu één van de grootste energieconcerns ter wereld. Met de overname van Electriciteitsbedrijf Zuid-Holland in 2000 wordt E.On ook in Nederland actief. In 2005 wordt NRE Energie overgenomen en daarmee wordt E.On Benelux ook actief als energieleverancier in Nederland. In Nederland heeft E.On 6 gasgestookte energiecentrales en ruim 275.000 gas en elektriciteits klanten, in heel Europa heeft E.On ruim 15 miljoen energieklanten. Over 2009 bedroeg de omzet 81,8 miljard euro en de winst 8,39 miljard euro (waarvan 5,32 miljard euro autonoom).


Labels en onderleveranciers;

 • Enerfree - Oorspronkelijk opgericht door NRE Energie. Alle contacten verlopen via email en internet, door de kostenbesparing kan een lager leveringstarief worden geboden.

Essent NV

Essent is in 1999 ontstaan uit een fusie tussen PNEM/MEGA en Edon (het vroegere EGD en IJsselmij). De aandelen waren voor 74% in handen van zes provincies en voor de overige 26% van een groot aantal gemeenten. In 2007 werd gepraat met Nuon over een fusie, deze ging uiteindelijk niet door. In 2009 is Essent overgenomen door het Duitse RWE.

Op 12 januari 2009 werd met RWE overeenstemming bereikt over een overname door RWE voor 9,3 miljard euro inclusief 1,1 miljard aan schulden. De provincie Noord Brabant, met een aandeel van 30,8%, verzet zich in eerste instantie tegen deze overname en lijkt deze daarmee te blokkeren daar RWE aangeeft de overname pas gestand te doen als minimaal 80% van de aandelen wordt aangeboden. Als RWE in mei 2009 bekend maakt ook met minder dan 80% van de aandelen genoegen te nemen stemt Noord Brabant alsnog toe. Verder ligt energiemaatschappij Delta dwars met haar aandeel in de kerncentrale in Borselle. Essent en Delta zijn beiden voor 50% eigenaar van deze kerncentrale en Delta weigert Essent toestemming te geven de aandelen aan RWE te verkopen. Om de overname door te laten gaan wordt besloten de aandelen in de kerncentrale eerst buiten de deal te houden waarmee de overname prijs met 950 miljoen euro wordt verlaagd. In maart 2010 besluit het Gerechtshof in Arnhem dat de aandelen van de kerncentrale in Borselle niet mogen overgaan naar RWE. De reden hiervan is dat in de statuten van de kerncentrale staat beschreven dat de aandelen in publieke handen moeten blijven en dus niet in bezit mogen komen van "een vennootschap waarvan niet alle aandelen gehouden worden door een publiek rechtelijk lichaam."

De jaaromzet van heel Essent bedroeg in 2008 nog 9,0 miljard euro, 22% meer dan het jaar daarvoor en de netto winst 877 miljoen, bijna 10% hoger dan in 2007. Het gedeelte wat door RWE is overgenomen had een aandeel in de netto winst van 654 miljoen. Over 2011 rapporteerde RWE voor het onderdeel Essent een omzet van 5,8 miljard euro en een netto winst van 245 miljoen.


Labels en onderleveranciers;

 • De Vastelastenbond - een onafhankelijk collectief dat energie inkoopt via Energie:direct
 • Energiedirect.nl - 600.000 klanten.
 • Westland Energie

Gazprom Energy

Gazprom is een van ‘s werelds grootste gasleveranciers. Dit van oudsher Russische bedrijf heeft zelf een aandeel van 15% in de gasproductie wereldwijd. Hiernaast is Gazprom Energy tegenwoordig ook stroomleverancier in Nederland. Via het landelijke hoofdtransportnet en diverse andere netbeheerders kan er bij iedere consument of zakelijke afnemer energie worden geleverd door alle marktpartijen. De netbeheerders zijn namelijk verplicht voor een ongestoorde levering van energie.

Duurzaamheid
De huidige economie en maatschappij vraagt om oog voor duurzaamheid. Een verplicht hierbij is het zogenaamde stroometiket. Op basis van een rekenmodel worden de werkelijke productiecijfers per bron berekend. Bij Gazprom is aardgas de voornaamste energiebron van elektriciteit.

Daarnaast hebben we adviseurs die u kunnen ondersteunen in uw CO2 uitstoot. Dit kunnen we voor u zo optimaal bepalen doordat we uitgebreide kennis hebben van de CO2-markt en alle marktinformatie omtrent deze regelingen.

Nederlandse markt
Nederland is een van de vijf West-Europese markten die Gazprom sinds kort gaat benaderen met een campagne. In al deze landen zijn al vestigingen geopend. De Nederlandse vestiging is terug te vinden in Den Bosch.

Gazprom energy

Greenchoice

Opgericht in 2001, levert 100% groene stroom en gas (CO2 uitstoot wordt gecompenseerd met bosbouw projecten) en heeft ruim 200.000 klanten. Bind klanten niet aan contracttermijnen, er geldt geen opzegtermijn of opzegkosten.


MAIN Energie

Grootste aandeelhouder Streamline Holding B.V. neemt per 1 september 2006 Caplare Energie over en per 1 januari 2008 Elektran (ca. 8.000 klanten). Voor 2008 wordt een totaal omzet van 110 miljoen euro verwacht.

Labels en onderleveranciers;

 • Elektran (het label Elektran is sinds 1 november 2009 geschrapt)
 • Caplare (het label Caplare is sinds 1 november 2009 geschrapt)

MKB Energie

100% dochter van Eneco Energie Levering.


Nuon

Het productie- en leveringsbedrijf van Nuon is per 1 juli 2009 overgenomen door het Zweedse energieconcern Vattenfall. Vattenfall neemt in eerste instantie 49% van de aandelen over voor € 4,8 miljard, de rest volgt in de 6 jaar daarna. Het bod bedraagt € 8,5 miljard en de overname van € 1,8 miljard aan schulden. Daarmee komt het totale transactie bedrag uit op € 10,3 miljard. De naam Nuon zal waarschijnlijk na 2013 verdwijnen.
Vattenfall is grotendeels een Zweeds staatsbedrijf en is in Noord-Europa marktleider op het gebied van energie.

De belangrijkste aandeelhouders van Nuon waren 4 provincies en de gemeente Amsterdam die ruim 76% van de aandelen bezatten. De overige 24% was in bezit van zo’n 65 gemeenten. In 2007 werd nog gepraat met Essent over een fusie, deze ging uiteindelijk niet door. De omzet van het productie- en leveringsbedrijf van Nuon bedroeg in 2009 € 5,1 miljard (2008 € 4,7 miljard) en de winst € 200 miljoen (2008 € 492 miljoen).


Nederlandse Energie Maatschappij / NL Energie

NL Energie is opgericht in 2005 en levert energie dat voor 100% is opgewekt met waterkracht, tegen inkoopprijs. Het vastrecht ligt hoger dan bij de meeste andere leveranciers, bij het vergelijken van prijzen dient daar rekening mee gehouden te worden; bij lage verbruiken zal door het vastrecht de energierekening vaak hoger uitpakken dan elders.

Vanaf begin 2009 is de naamsbekendheid sterk vergroot door een mediacampagne met o.a. Natasja Froger, Maurice de Hond en Frans Bauer. Deze campangne heeft naar verluid al zeker 100.000 nieuwe klanten opgeleverd.  NL Energie Heeft bijna 600.000 klanten en is daarmee de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland. In 2009 werd een omzet van 360 miljoen euro gemaakt, een jaar eerder was dit nog 159 miljoen euro.


Orro

Orro is gestart in maart 2010, gevestigd in Delft en levert 100% groene elektriciteit. Het bedrijf heeft als belangrijkste doelgroep allochtone consumenten. Desgewenst worden klanten in hun eigen taal te woord gestaan (Nederlands, Engels, Turks, Pools, Frans en Chinees). De klant kan zelf bepalen op welke manier betaald wordt, eventueel zelfs contant. Het bedrijf is opgericht door de Turkse ondernemer Celal Oruçdie eerder Ortel Mobile oprichte en grotendeels doorverkocht aan KPN.

Failliet verklaard op 20 december 2012.


Oxxio

Oxxio is sinds 2011 onderdeel van Eneco. Met de Oxxio App en de EnergieMonitor biedt Oxxio haar klanten extra online service en inzicht in het energieverbruik. Er wordt veel ingezet op nieuwe slimme innovaties, zo werd in 2005 als eerste partij een slimme meter geïntroduceerd. De geleverde stroom is 100% groen volledig opgewekt met windmolens die in Europa staan.

Oxxio werd opgericht in 2000 waarna het in juni 2005 overgenomen werd door het Engelse Centrica voor een bedrag van €137 miljoen. Oxxio was voorheen bekend als Energiebedrijf.com dat in 2003 Durion overnam voor €21 miljoen in aandelen. De grootste aandeelhouders van Oxxio ten tijde van de overname door Centric waren Nesbic (32,6%), Newion (31, 6%) en Tendris (de eigenaar van Durion, ca. 21%)

Door de overname door Centrica kon Oxxio over meer garantiekapitaal beschikken om energie te kunnen inkopen en daardoor verder groeien. Na de overname groeide Oxxio door tot de vierde energieleverancier van Nederland met ruim 800.000 aansluitingen (gas en elektriciteit) en 160 werknemers. In augustus 2003 neemt Oxxio het grootste gedeelte van het 60.000 klanten tellende klantenbestand van het failliete EnergyXS over. Op 10 maart 2007 wordt het klantenbestand (ca. 15.000 aansluitingen) en personeel van het failliete Go Energy overgenomen.

Centrica had al enige tijd plannen om Oxxio weer te verkopen E.On, Electrabel, het Deense Dong en De Nederlandse Energie Maatschappij werden gezien als mogelijke kopers. Maar uiteindelijk werd Oxxio op 24 maart 2011 voor €72 miljoen overgenomen door Eneco die daarmee haar klantenbestand kon uitbreiden met 426.000 klanten met 750.000 aansluitingen.

Oxxio was verliesgevend van 2007 tot 2010. Tussen 2005 en 2008 heeft Oxxio in totaal zo'n 100 miljoen euro verlies geleden terwijl er in 2004 nog een winst van 5,2 miljoen werd gemaakt bij een omzet van 177 miljoen euro en 403 duizend klanten. Het verlies werd o.a. veroorzaakt door het annuleren van inkoopcontracten die waren gebaseerd op een hogere groei van het aantal klanten dan wat in werkelijkheid werd gerealiseerd en margedruk door toegenomen concurrentie.

Oxxio is in april 2008 in samenwerking met het Amerikaanse Intergen begonnen met de bouw van een energiecentrale op aardgas. Deze 430MW centrale is vanaf mei 2010 operationeel, levert ongeveer 80% van de elektriciteitbehoefte van de Oxxio klanten en is momenteel de schoonste gasgestookte energie centrale van Nederland. Er wordt zwaar ingezet op nieuwe slimme innovaties, zo werd in 2005 als eerste partij een slimme meter geïntroduceerd. Met de Oxxio App en EnergieMonitor beidt Oxxio veel online service en inzicht voor energie verbruikers.
Sinds 2011 is Oxxio onderdeel van Eneco. Met de Oxxio App en de EnergieMonitor biedt Oxxio haar klanten extra online service en inzicht in het energieverbruik. Er wordt veel ingezet op nieuwe slimme innovaties, zo werd in 2005 als eerste partij een slimme meter geïntroduceerd. De geleverde stroom is 100% groen volledig opgewekt met windmolens die in Europa staan.

Labels en onderleveranciers;

 • Durion (voorheen Our energy, was vanaf 2001 onderleverancier van Energiebedrijf.com. In 2003 overgenomen door Oxxio)
 • Evolta (overgenomen door Oxxio in 2004, naam Evolta is geschrapt)
 • Woonenergie (onafhankelijk collectief, koopt in bij Oxxio voorheen bij o.a. Cogas)

Pure Energie

Pure Energie levert 100% groene stroom die wordt opgewekt met eigen wind- (99%) en zonne-energie (1%) projecten in Nederland onder de naam Raedthuys Energie. Deze projecten worden onder eigen beheer ontwikkeld met particuliere investeerders. Er wordt niet meer stroom geleverd dan er zelf geproduceerd kan worden.

10% van de winst gaat naar goede doelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en samenleving.


Qurrent

Qurrent is in 2011 opgericht door Stichting DOEN (een initiatief van de Nationale Postcodeloterij) in samenwerking met het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Er wordt uitsluitend groene stroom van in Nederlands geplaatste windmolens of zonnepanelen geleverd.

Qurrent helpt klanten actief mee om het energieverbruik omlaag te brengen en zelf energie op te wekken. Dit komt ook naar voren in de tariefstructuur. Elektriciteit en gas wordt tegen kostprijs geleverd, Qurrent verdiend aan het maandelijkse vastrecht, niet aan een marge op de verkochte hoeveelheid energie. Hierdoor is het niet alleen voor de gebruiker maar ook voor Qurrent zelf het voordeligst als er zo weinig mogelijk energie wordt gebruikt.

Het idee achter Qurrent is dat iedereeen evenveel stroom opwekt als gebruikt.

 


Qwint

In juni 2008 overgenomen door De Vrije Energie Producent (DVEP) nadat Qwint door hoge energieprijzen in financiële problemen was gekomen. DVEP is voornamelijk actief in de handel in elektriciteit voor kleine producenten als boeren en eigenaars van windmolens. Qwint heeft ruim 3.000 voornamelijk zakelijke klanten.


RWE

RWE heeft bijna 400.000 klanten in Nederland waaronder ruim 30.000 bedrijven. Maakt onderdeel uit van het Duitse RWE AG met een jaaromzet van 44 miljard euro (2006). In 2009 maakt RWE bekent Essent over te willen nemen voor 9,3 miljard euro.


UnitedConsumers

UnitedConsumers is een consumentencollectief. Een collectief dat vaste lasten goedkoper maakt. Sinds de oprichting in 2000 besparen ruim 500.000 deelnemers op hun brandstof, autoverzekering, telefoonabonnement, de zorgverzekering en op hun energierekening. En dat alles volgens een uniek concept: korting sparen.

Zelfstandig energieleverancier
Na de vrijgave van de energiemarkt gaat UnitedConsumers in 2002 een samenwerking met Cogas aan voor het product stroom met korting. Twee jaar later geeft de overheid ook de gasmarkt vrij, waarna het collectief ook gas met korting levert. In 2008 krijgt UnitedConsumers een eigen leveranciersvergunning en mag ze zich zelfstandig energieleverancier noemen. Tijdens haar tienjarig bestaan besluit het collectief groene stroom te leveren. Sindsdien wordt grijze stroom gratis groen gemaakt.

Korting sparen
Deelnemers kiezen voor de regiokorting of stapelkorting en besparen zo tot maar liefst €340,00 in drie jaar. De korting ontvangen ze niet direct, maar sparen ze op in een persoonlijk tegoed. De deelnemer mag zelf bepalen wanneer hij zijn korting wil laten uitkeren. Het bedrag wordt vervolgens op zijn rekening gestort, zonder aftrek van enige kosten. Daarna begint het sparen opnieuw.

UnitedConsumers Energie heeft al vele prijzen gewonnen. Onder andere voor beste energieleverancier (Vereniging Eigen Huis, Consumentenbond) en beste klantenservice (Preferenso, Gfk). Service en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij UnitedConsumers.
 

 


Vandebron

Vandebron verkoopt elektriciteit wat is opgewekt door binnenlandse initiatieven tegen inkoopprijs. Opgeleverde energie van bv. een windmolen wordt in stukjes rechtstreeks verkocht aan klanten. De energie wordt ingekocht bij de producent waarbij de prijs bepaald wordt door de actuele marktprijzen voor energie. De producent mag daar bovenop een extra toeslag van maximaal 1 cent per kWh rekenen en zich op de website van Vandebron presenteren. Consumenten kunnen kiezen van welke producent ze energie willen afnemen, ze kunnen dus zelf bepalen of de uiteindelijke prijs niet te hoog is in vergelijking met vergelijkbare initiatieven. De producent krijgt de volledige energieprijs uitbetaald en daarmee meer dan hij zou ontvangen bij verkoop aan een traditionele energieleverancier of op de energiemarkt. Vandebron vraagt een abonnementstarief van 6,25 per maand per aansluiting (ook voor gas) voor het dekken van de kosten.

Omdat er onvoldoende groen gas beschikbaar is compenseert Vandebron het gasverbruik met CO2 compensatie projecten.

Vandebron handeld als een intermediair tussen de producent en de consument kan derhalve gezien worden als een marktplaats voor groene energie. Er wordt ook vaak de vergelijking met AirBnB gemaakt..

Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft inmiddels ruim 100.000 klanten.


Westland Energie

Westland Energie is vooral gericht op de tuinbouw. Sinds 1 januari 2007 is het onderdeel van Essent Energie.


 

Klik hier om alle Energieprijzen te vergelijken

Deze pagina is het laatst bewerkt op 21-4-2017 om 11:01