Overstappen lastig
DeEnergieGids.nl
Hoeveel gaat u besparen op energie?

Overstappen lastig of niet de moeite waard?

Vaak wordt er van uit gegaan dat er weinig verschil zit tussen de tarieven van de verschillende energieleveranciers. Ook wordt gedacht dat er snel iets verkeerd kan gaan bij het overstappen. Hierdoor blijven veel mensen bij hun oude energieleverancier; bijna 36% van de huishoudens is nog nooit overgestapt. Dit terwijl het doel van de privatisering van de energiemarkt nu juist was om concurrentie te bevorderen en daarmee lagere prijzen af te dwingen!

Waarom wel zoeken naar de beste aanbieding als u een nieuwe TV of wasmachine wilt kopen maar niet voor uw energie? Terwijl de besparing die op uw energie rekening te behalen is in veel gevallen een veelvoud is van wat u kunt besparen op een TV of ander artikel waarvoor u wel de tijd uit trekt om de beste aanbieding te zoeken.

Wel is het zo dat u voor het aflopen van een energiecontract weer moet kijken of het automatisch verlengde contract nog wel zo voordelig is; Vaak worden contracten stilzwijgend verlengd met hogere tarieven. Gelukkig nemen de energie prijsvergelijkers u dit werk uit handen. Het vergelijken kost slechts enkele minuten en het overstappen is ook zo gebeurd.

Weetjes over overstappen van energie contract;

  • 80% van de consumenten heeft op dit moment een contract zonder vaste looptijd en kan daarom direct zonder boete overstappen.
  • 36% van de huishoudens is nog nooit overgestapt en betaald daardoor (meestal al jaren) teveel voor energie.
  • 15 - 20% is de gemiddelde besparing die behaald kan worden op de totale energierekening bij het overstappen (van een variabel contract).
  • 10 - 15% van de huishoudens stapt elk jaar over naar een ander contract, soms bij dezelfde energie leverancier. Ca. de helft daarvan maakt gebruik van een online prijsvergelijksite zoals deze.
  • minder dan 10 minuten is de tijd die het kost om energie prijzen te vergelijken, een leverancier te selecteren en de overstap voor te bereiden. De energieleverancier doet vervolgens de rest!

*bovenstaande percentages zijn schattingen.

Energie aanbiedingen vergelijken

Groningen DeEnergieGidsHet is aan te raden om regelmatig via energieprijs vergelijk sites na te gaan of uw huidige energie rekening niet te hoog is en of u niet een beter aanbod (soms zelfs bij dezelfde energie leverancier) kunt krijgen. Leveranciers bieden op energie vergelijk sites regelmatig tegen elkaar op om een betere positie in het vergelijk te krijgen. Vaak worden eenmalige kortingen gegeven bij het overstappen. Door niet over te stappen loopt u deze voordelen mis maar betaalt u wel mee aan deze manier van klantwerving! Een vaste trouwe klant is hierdoor vaak minder voordelig uit dan een oplettende klant die tegen de tijd dat het energie contract afloopt gaat vergelijken.

Controleer ook regelmatig actuele actie aanbiedingen met kado's en geld terug acties van energieleveranciers tegen de tijd dat uw energiecontract afloopt, wacht daarmee niet tot het laatste moment. Lees voor u een keuze maakt ook de tips waarop u moet letten bij het aangaan van een nieuwe energiecontract op deze site door.

Klik hier om alle Energieprijzen te vergelijken

Deze pagina is het laatst bewerkt op 24-4-2017 om 11:04