fbpx

Energie Aanbiedingen Vergelijken – Hoeveel ga je besparen?

De beste energie aanbiedingenDe beste energie aanbieding is toch wat jij ook wilt?

Zeker weten dat je niet teveel betaald?

Zelf kiezen hoe jouw elektriciteit wordt opgewekt?

Een welkomstbonus bij je nieuwe contract?

Met ons energie vergelijk kun je snel en eenvoudig de beste energie aanbiedingen met elkaar vergelijken. Is de aanbieding met de welkomstbonus voordeliger of die met de iets lagere tarieven? Laat het door ons doorrekenen. We zetten alle energie aanbiedingen voor je op een rij.

Als je een keuze hebt gemaakt is het afsluiten van je nieuwe contract in een paar minuten geregeld. Daarna kan het besparen beginnen.

Vorig jaar stapte een record van ruim 17% van de huishoudens over.

Goed te begrijpen als je weet dat je door over te stappen al gauw 300 tot 400 euro per jaar kunt besparen!

Maar geloof ons niet op ons woord en probeer onze energie prijsvergelijker zelf uit. Ontdek welke energie aanbiedingen het beste zijn voor jou situatie;

Waar op te letten bij energie aanbiedingen?

Wij adviseren om een jaarcontract met vaste prijzen af te sluiten en ruim (ca. 2 a 3 maanden) voor het einde van dit contract weer rond te kijken naar nieuwe aanbiedingen. Onze ervaring is dat je dan over de gehele looptijd van een contract vrijwel altijd het voordeligst uit bent.

Jaarcontract

Met een jaarcontract ben je flexibel en kun je maximaal profiteren van de speciale overstap aanbiedingen. Vaak bieden leveranciers voor nieuwe klanten hoge kortingen aan om zo hoger in de energie prijsvergelijkers te komen. Ook als je graag bij jouw huidige leverancier wilt blijven kunnen we je vaak helpen. Om te voorkomen dat je overstapt naar een concurrent hebben leveranciers voor bestaande klanten soms een extra goede verleng aanbieding.

Vaste prijzen

Door te kiezen voor vaste prijzen voorkom je verassingen wanneer tijdens de looptijd van het contract de prijzen opnieuw worden vastgesteld. In de meeste gevallen gebeurd dit per 1 januari en per 1 juli.

Duurzaam

Of je duurzame energie wilt hebben is een persoonlijke keuze. Tegenwoordig is er niet veel verschil meer in prijs tussen groene en grijze stroom. Groen gas is meestal iets duurder dan grijs gas. Echt groen gas bestaat niet. Er is wel biogas maar dat wordt niet via het gasnetwerk aangeboden. Bij groen gas gaat het om normaal gas waarbij de uitstoot van CO2 gecompenseerd wordt door bijvoorbeeld het planten van bomen.

Elk jaar vergelijken, is dat niet veel werk?

Elk jaar vergelijken en een nieuw contract afsluiten lijkt omslachtig. Gelukkig wordt al het lastige uitzoekwerk voor je gedaan door vergelijkers zoals DeEnergieGids. Vergelijken en overstappen (of verlengen bij je huidige leverancier) kost je dan nog maar een paar minuten tijd. Je hoeft dus niet op te zien tegen de hoeveelheid werk.

Wacht niet tot jou huidige contract is afgelopen. Het contract wordt dan automatisch telkens met een maand verlengd, vaak tegen aanmerkelijk slechtere tarieven. De opzegtermijn is vaak ook een maand waardoor je dan al gauw 2 tot 3 maanden meer zult betalen dan nodig is.

Vergeet niet deze site toe te voegen aan jou favorieten zodat je niet hoeft te zoeken als je wilt vergelijken!

Contract Assistent

We merken dat het tijdig verlengen van energie (en ook andere) contracten vaak wordt vergeten. Daarom raden wij aan gebruik te maken van een online contract assistent. Deze kan tijdig waarschuwen als een een contract gaat aflopen. Een voorbeeld van zo’n contract assistent is HalloRoos. Deze service is volledig gratis. Plaats je nieuwe contracten in de applicatie en werk ze bij zodra er iets veranderd. Je vergeet dan nooit meer om een contract tijdig te verlengen of op zoek te gaan naar een betere aanbieding.

shares