Energie info

Wij krijgen veel vragen over energie belasting, heffingskorting, slimme energie meters en andere energie specifieke zaken. Omdat we ook begrijpen dat de gemiddelde consument door de bomen het bos niet meer ziet proberen wij hier wat helderheid in te geven.

Nieuwe ontwikkelingen in de energiemarkt

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen geweest in de energie markt. Dit zal de komende tijd alleen maar meer worden. De energie transitie waarbij geleidelijk zal worden overgestapt van fossiele energiebronnen naar duurzame bronnen zal dit versnellen. De energie sector is momenteel dan ook 1 van de meest innovatieve sectoren.

Voor de consumenten is het meest in de oog springende de invoering van de slimme energiemeter. Maar ook op de achtergrond is en wordt er veel veranderd. Zo zijn de traditionele rollen van de marktpartijen in de energiemarkt herverdeeld. En loopt de communicatie tussen de partijen via een centrale partij die ook diverse andere onderdelen, zoals een contracten register, heeft gecentraliseerd.

Energiebelastingen

Met de energie belastingen, en de korting daarop, heeft de overheid een vrij ingewikkeld onderdeel toegevoegd aan de energie afrekening;

Het doel van deze regelingen is het stimuleren van zuinig omgaan met energie waarbij gelijktijdig de opbrengst wordt ingezet voor subsidiëren van opwekken schone energie en energieverbruik verminderende maatregelen.

De beste deal?

Voor jou is natuurlijk belangrijk hoe je zonder zorgen de beste energie deal krijgt. Waar moet je op letten als je gaat overstappen? Graag helpen wij jou daarbij! Probeer ons energie vergelijk en zie hoe eenvoudig we het voor jou hebben gemaakt;
Vergelijk Energie