fbpx

Bespaar op je energiekosten

Twijfel je wel eens of je nog wel goed zit met jouw energie contract? Betaal je niet teveel? Zou het goedkoper kunnen? Het goede nieuws is dat je eenvoudig de beste energie aanbiedingen met elkaar kunt vergelijken.

Al sinds 2008 biedt DeEnergieGids een onafhankelijk energie vergelijk aan. In deze ruim 11 jaar hebben we vele duizenden mensen geholpen met het vinden van de voordeligste energie contracten.

Probeer het zelf eens. In een paar minuten weet je hoeveel je kunt besparen. Als je een keuze hebt gemaakt is het overstappen zo gedaan. De leverancier van jou keuze regelt vervolgens alles voor je. Besparingen van honderden euro’s per jaar zijn meer regel dan uitzondering.

Energie Vergelijken

Benieuwd hoeveel je kunt besparen? Is de mogelijke besparing de moeite wel waard?

Het korte antwoord is; Ja, de besparing is vrijwel altijd de moeite waard. Lees hieronder het lange verhaal of ga direct kijken wat je kunt besparen!

Uit onderzoek blijkt dat 91% van de mensen die overstapt tevreden tot zeer tevreden is over de manier waarop de overstap is verlopen.Is de besparing wel de moeite waard?

Uit recent onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat consumenten tot bijna €400 per jaar kunnen besparen. Dit is de besparing ten opzichte van consumenten die niet overstappen en op een variabel contract klant blijven. Niets doen kan je dus tot €400 per jaar extra kosten!

Uit dat zelfde onderzoek blijkt dat 91% van de mensen die overstapt tevreden tot zeer tevreden is over de manier waarop de overstap is verlopen. De angst dat er iets kan mis gaan bij de overstap is dan ook onterecht. In de periode 1 april 2017 t/m. 31 maart 2018 zijn ongeveer 1,3 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Dat is bijna 18% van de huishoudens!

Ook als je geen variabel contract hebt kun je vaak nog behoorlijk besparen. Met ons energie vergelijk vind je eenvoudig de beste aanbiedingen waarmee besparingen van honderden euro’s per jaar zeker niet ongebruikelijk zijn.

Hoe kan ik vergelijken en overstappen?

Niet iedereen stapt over via een online prijsvergelijker. Veel mensen gaan in op een de aanbieding van een collectief of een actieve verkoop actie. Je moet dan denken aan bijv. telefonische benadering of een verkoper aan de deur met een aanbieding. Bedenk dat er dan altijd een partij tussen zit die kosten maakt en ook nog moet verdienen aan jouw overstap. Deze kosten zul je als consument uiteindelijk zelf betalen via minder gunstige tarieven. Ook is het lastig om ter plekke het aanbod te vergelijken met andere aanbiedingen. Je zult in veel gevallen niet de allerbeste aanbieding krijgen.

De beste aanbiedingen krijg je over het algemeen bij de prijsvergelijkers zoals DeEnergieGids.nl. Uiteraard verdienen wij ook een klein bedrag voor elk contract dat via ons wordt gesloten. Dit bedrag is echter beperkt en onafhankelijk naar welke leverancier wordt overgestapt. Met de opbrengsten kunnen wij onze service betalen en onze functionaliteit continue verbeteren. Dat geeft meer transparantie en daardoor weer betere aanbiedingen. Doordat wij alle aanbiedingen tonen gesorteerd op totaal prijs is het direct duidelijk hoe goed een aanbod is. De enige manier voor een leverancier om goed in het vergelijk te scoren is door het bieden van concurrerende tarieven.

Wat kan ik besparen?

Hoeveel je zelf kunt besparen hangt af van het contract wat je op het moment hebt. Heb je dit contract afgesloten via een prijsvergelijker of met een aanbieding dan heb je waarschijnlijk al concurrerende tarieven. De mogelijke besparing zal dan niet zo hoog zijn. Het is dan wel zaak om voordat het contract verloopt dit te verlengen of over te stappen. Doe je dat niet dan wordt je contract automatisch verlengd naar een variabel contract met veelal hogere tarieven.

Heb je een variabel contract zonder vaste looptijd dan betaal je de variabele tarieven van jou leverancier. In dat geval kun je hoogst waarschijnlijk veel besparen met een nieuw contract. Zelfs als je niet wilt overstappen en je een contract bij je huidige leverancier neemt. Het fijne van een contract zonder vaste looptijd is dat je snel kunt overstappen. Het nadeel is dat je veel hogere tarieven betaald dan nodig is.

Nog geen contract omdat het een nieuwe aansluiting betreft (verhuizing of nieuwbouw)? Dan kun je voor de verhuisdatum een nieuw contract aangaan. Let er wel op dat je dat op tijd doet, er is een doorlooptijd van 3 tot 4 weken. Geef bij de aanvraag aan dat het gaat om een verhuizing.

Wat voor contract je ook hebt, probeer in elk geval ons vergelijk eens. Je zult vrijwel zeker zien dat je meer betaald als je geen actie onderneemt.

Ik wil Energie Vergelijken

Slapers…

Veel mensen denken dat het overstappen van energie leverancier een hoop werk is. Lastig, niet de moeite waard. Dat er veel fout kan gaan… Vaak wordt dan maar besloten niets te doen of er “later” eens naar te kijken. Resultaat is dat 26% van de huishoudens nog nooit is overgestapt en daardoor geld laat liggen.

Na het overstappen gaat het ook nog vaak mis doordat men daarna geen actie meer onderneemt. Na de overstap wordt er niet meer naar gekeken en laat men het contract na afloop stilzwijgend verlengd worden. Dat iets waar de energieleveranciers ook rekening mee houden. Het kan soms uit om licht verlieslatende contracten aan te bieden. Een bepaald percentage blijft ook na afloop van dat contract klant. Doordat de tarieven dan hoger zullen zijn wordt het verlies van het contract waarmee de klanten zijn binnen gehaald weer goedgemaakt.

De mensen die nooit overstappen of na een overstap geen actie meer ondernemen worden slapers genoemd. Zij betalen de variabele tarieven van de energie leverancier. Op zich is dit terecht omdat zij met slechts een maand opzegtermijn kunnen opstappen. De energie leverancier kan daarom niet ver in de toekomst inkopen waardoor de inkoop duurder is. Maar voor het vaststellen van de tarieven speelt ook mee dat de leverancier weet dat deze mensen waarschijnlijk niet snel zullen overstappen. Er is dus geen extra inspanning nodig in de vorm van concurrerende prijzen.

Je kunt stellen dat slapers mee betalen aan de welkomstkortingen en lagere tarieven die worden ingezet om nieuwe klanten te laten overstappen. Als slaper behoor je tot de meest gewaardeerde klanten groep. Maar of je daar zelf nu zo blij mee moet zijn?

Ben je een slaper? Wordt dan snel wakker en begin met besparen!

Ik wil Energie Vergelijken